სტუმარს სალამი ( შესვლა | დარეგისტრირება )

5 გვერდი V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> ოპერაციული სისტემები, Windows, Linux etc.
Azazello
პოსტი Apr 22 2007, 07:21 PM
პოსტი #1


admin
***

ჯგუფი: Administrators
პოსტები: 1,352
რეგისტრ.: 11-December 06
წევრი № 2



აქ გავარჩიოთ ოპერაციული სისტემები


--------------------

The Network Works! No excuses...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 22 2007, 08:00 PM
პოსტი #2


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



აბა, მასწავლეთ, ნუ მოკლედ აღმიწერეთ Windows XP-ის ინსტალაციას როგორ აკეთებთ...
მე მინდა ვინჩესტერი სულ გავწმინდო და თავიდან დავაყენო Windows XP...
განსაკუთრებით მაინტერესებს SATA და RAID ინტერფეისები...


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iraklidze
პოსტი Apr 22 2007, 08:18 PM
პოსტი #3


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,219
რეგისტრ.: 14-January 07
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 33



IPB-ს სურათი
biggrin.gif


მოკლედ მე ასე ვაკეთებ:
ბოისში გადამყავს boot დისკი hard drive-დან CD-ზე და ვდებ windows-ის დისკს.
წავა სიდიდან (იქ press any key to boot from CD დაწერს და ხიე რამე კლავიშს, თორე ვინტიდან გაუშვება)
შემდეგ დიკიდან რაც უნდა გააკეთო გიწერს, შეკითხვებს გისვამს და პასუხის ვარიანტის შესაბამის კლავიშსაც გიწერს. უბრალოდ დააკვირდი პარტიშენებს და რამე შემთხვევით არ შემოგეფორმატოს smile.gif. თუ გიყენია ვინდოუსი გიწერს აქ აყენია და რა უფო ახალი ჩავწერო თუ წინა განვაახლოო და უნდა უთხრა ახაი მინდათქო. ისე მე როცა ვაყენებ სისტემას C-ს ვაფორმატებ ხოლმე. და მაგას არ მეკითხება
ერთხელ რომ გადააკოპირებს სისტემას მერე გადატვირთავს. მაგ დროს ისევ შევდივარ ბიოსში და ისევ ჰარდ დისკზე გადამყავს. უკვე სისტემა ვინტიდან მიდის და არა სიდიდან.
მერე უკვე გრაფიკული ინტერფეისი გამოვა და იქ ერთადერთი რაცაა სერიალი უნდა ჩაუწერო და რეგიონალ სეტინგებია დასაყენებელი, საათი და კავიატურა. მერე ისევ გადატვირთავს.
ისევ ჩაირთვება ვინდოუსი უკვე ქსელის პარამეტრებს გთოვს და უსერებს კაქმნევინებს. და მორჩა. ისე ქსელის პარამეტრებიც ამოწერე მანამდე თუ ზეპირად არ იცი.

შემდეგ დრაივერების დაყენებაა.
1. მაზერი
2. ვიდეო
3. საუნდი (მე live მაქ და თავისი დრაივერი უდნა თორე ინტეგრირებუის მაზერთან ერთად ყენდება)
4. მონიტორი და ა.შ.

ხო რაც ჩეეხება SATA და Reid-ს მე SATA მაქ და უპრობლემოდ ვაყენებ. აი რეიდი არ ვიცი sad.gif

ისე მაიკროსიფტი წერს XP-ს რესტარტი არ უნდაო მაგრამ მე დრაივერებზე განსაკუთრებით მაზერზე და ვიდეოზე მაინც ვაკეთებ. დრაივერების მერე ვაყენებ პროგრამებს ვიწყებ ოფისიდან.

ისე მე თუ მკითხავს კაცი Autocad-ს გამო თორე Windows-ი სისტემა არაა smile.gif. Linux-ზე ვიჯდებოდი. Fedora-ს ფანი ვარ smile.gif
IPB-ს სურათი
smile.gif


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 22 2007, 08:30 PM
პოსტი #4


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



iraklidze
ციტატა
ისე მე თუ მკითავს კაცი Autocad-ს გამო თორე Windows-ი სისტემა არაა . Linux-ზე ვიჯდებოდი. Fedora-ს ფანი ვარ

ოჰ, რა ხართ ეს პინგვინისტები... lol.gif

Lock On -ი წავა Linux-ზე?


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iraklidze
პოსტი Apr 22 2007, 08:42 PM
პოსტი #5


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,219
რეგისტრ.: 14-January 07
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 33



ციტატა
Lock On -ი წავა Linux-ზე?


არა მგონია, ისე wmware და მისი ჯანი smile.gif. დააყენებ ვინდოუსს ვირტუალ მაშინში და ყველაფერს გაუშვებს, მაგრამ რესურსები უნდა ოხრად sad.gif.

მოკლედ ყველა საფრენ თამაშს ვინდოუსი უნდა (x-plane-ს გარდა).
მოკლედ მიაწექი ძველ ჩვენებას smile.gif დააყენე ვინდოუსი. ისე მე ორივე მეყენა მაგრამ მერე ადგილი დამჭირდა ვინჩესტერზე და მივაშალე პინგვინი sad.gif.


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
GGM
პოსტი Apr 22 2007, 09:18 PM
პოსტი #6


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 5,146
რეგისტრ.: 16-December 06
წევრი № 7



ეე მაიცათ რა ლინუქსის მომგონის #$%#! (ტოვალდსმა პირადად არ მიიღოს) smile.gif
სანამ ყველაფერს შენ გემოზე ააწყობ ნახევარ ცხოვრებას მიახარჯავ smile.gif არა რა მე "ჭინდოვსი" მირჩევნია და სხვების არ ვიცი.
სამსახურში რო ლინუქსზე მიწევს წვალება ეგეც მეყოფა.

ეს არი ჩემი პირადი IMHO და არავის არ ვახვევ ჩემს აზრს თავს, ვოტ umnik2.gif


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 22 2007, 09:45 PM
პოსტი #7


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



BIOS -ის საქმე როგორ არის ხოლმე ინსტალაციისას, იცვლება ნასტროიკები და თავიდან უნდა ჩალიჩი თუ იგივე რჩება ყველაფერი?...


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iraklidze
პოსტი Apr 22 2007, 09:48 PM
პოსტი #8


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,219
რეგისტრ.: 14-January 07
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 33



იცი რა მომენტია, უბრალოდ დაყენებისას ერთადერთი რაშის უნდა იყო მაგ მხრივ დარწმუნებული ისაა რომ CD-დან დაიწყოს სისტემის ძებნა. ანუ თუ ბიოისში აყენია რომ სისტემა ეგრევე ვინტზე ეძებოს ეგ უნდა შეცვალო. სხვა დანარჩენს არ უნდა შეცვლა.


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 22 2007, 09:52 PM
პოსტი #9


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



ციტატა
იცი რა მომენტია, უბრალოდ დაყენებისას ერთადერთი რაშის უნდა იყო მაგ მხრივ დარწმუნებული ისაა რომ CD-დან დაიწყოს სისტემის ძებნა. ანუ თუ ბიოისში აყენია რომ სისტემა ეგრევე ვინტზე ეძებოს ეგ უნდა შეცვალო.

მერე, რო არ ვიცი ეგ როგორ....


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iraklidze
პოსტი Apr 22 2007, 10:04 PM
პოსტი #10


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,219
რეგისტრ.: 14-January 07
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 33



ეგ ბიოსის მწარმოებელზეა დამოკიდებუი სად იქნება. მაგრამ ზოგადად ასეთი რაღაც უნდა იყოს

IPB-ს სურათი

მერე აქ:
IPB-ს სურათი

და მერე გადატვირთვის შემდეგ მანდ CDROM-ის მაგივრად HDD-0-ს დააბრუნებ smile.gif


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 22 2007, 10:10 PM
პოსტი #11


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



iraklidze
მადლობა,
პირად საქმეში შეტანით.... biggrin.gif


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iraklidze
პოსტი Apr 22 2007, 10:12 PM
პოსტი #12


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,219
რეგისტრ.: 14-January 07
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 33



http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp

ამ საიტს გადახედე. ბიოსის შემდეგი ეტაპები დეტალურადაა განხილული. თუ ინგლისური არ იცი არაა პრობლემა უბდალოდ სურათებს დააკვირდი ზუსტად მასეთი ეტაპებია გასავლელი. ძალიან კარგი საიტია wink.gif. მანდ ფორმატირებითაა განხილული ამგრამ იქ ადვილად გაარკვევ სხვა გზებს.


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Azazello
პოსტი Apr 23 2007, 06:03 PM
პოსტი #13


admin
***

ჯგუფი: Administrators
პოსტები: 1,352
რეგისტრ.: 11-December 06
წევრი № 2



Linux vs. Windows არასწორეთ დასმული საკითხია, აბსოლიტურად სხვადასხვა მოვალეობა აქვთ და ვერ შეადარებ, ვინდოუსი არის PnP და ცოტა ზარმაცი ხალხისთვის, ან უბრალოდ იუზერებისთვის რომ შეიწუხონ თავი ღრმათ ჩაძრომით ტექნიკურ საკითხებში, და ლინუქსი კი უფრო სერვერებისთვის და პროგრამერებისთვის ვისაც ევასება რომ ყველაფერი იყოს მის გემოვნებით.
GGM
ვინ ვინ მაგრამ შენ არ უნდა ამბობდე მაგას, პროგრამერი ხარ ბოლო ბოლო biggrin.gif

LCH
შენ რა ჩიპსეტზე გაქ მაზერი? იმედი მაქ რომ sys არაsmile.gif


--------------------

The Network Works! No excuses...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LCH
პოსტი Apr 23 2007, 06:24 PM
პოსტი #14


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 1,506
რეგისტრ.: 14-December 06
მდებარ.: თბილისი
წევრი № 6



Azazello
ციტატა
შენ რა ჩიპსეტზე გაქ მაზერი? იმედი მაქ რომ sys არა

არა, ეგ არ არის, მაგრამ არის VIA (PT880Pro)..... smile.gif
------

ეჰ, მეგობრებო, პირველ ჯერზე არ გამომივიდა XP-ის დამოუკიდებლად ინსტალაცია... ისევ ერთი ჩემი ნაცნობი პროგრამისტის დახმარება დამჭირდა...


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
GGM
პოსტი Apr 23 2007, 06:45 PM
პოსტი #15


Advanced Member
***

ჯგუფი: Moderators
პოსტები: 5,146
რეგისტრ.: 16-December 06
წევრი № 7



Azazello
ჰოდა სწორედ რო ვარ და მაგიტო ვამბობ! დაილოცოს ნორმალური user friendly დებაგერები და IDE windows-ში smile.gif


--------------------
IPB-ს სურათი
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

5 გვერდი V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
ამ თემას კითხულობს 1 მომხმარებელი (მათ შორის 1 სტუმარი და 0 დამალული წევრი)
0 წევრი:

 



მსუბუქი ვერსია ახლა არის: 14th August 2022 - 01:34 PM